zondag 15 juli 2007

Garage werkzaamheden

Weer tijd voor een kleine update.

Toen wij in februari ons nieuwe huis betrokken wisten we dat er in de garage nog een aantal uitdagingen lagen voordat de bus eindelijk binnen kan slapen en wij de garage kunnen gebruiken om lekker te kunnen klussen.

Een aantal dingen hadden we al gedaan, maar 1 van de belangrijke dingen die nog moesten gebeuren is het opnieuw aanleggen van de electrische installatie.

Dat wat er in zat was een rotzooi, en omdat we op alle strategische punten een stopcontact wilden hebben, goeie verlichting belangrijk is en een hotelschakeling verrekte handig in het gebruik is, besloten we om alles eruit te trekken en het helemaal opnieuw te doen.

Dus we begonnen met een plan op te stellen hoe we het wilden hebben. Dit heeft mijn oudere broer in een snelle schematische tekening gezet en zo konden we aan de slag.

Ik trok erop uit naar de diverse bouwmarkten om de benodigde materialen aan te schaffen, alleen de 5 aderige kabel die wij wilde gebruiken, binnen de hotelschakeling met extra stopcontact, was heel lastig om te vinden en dus reed ik met mijn bus de hele omgeving af om de juiste draad te vinden

Ondertussen was mijn broer al begonnen met het installeren van de stopcontacten, de schakelaars en de TL-bakken.
Mijn broer Maurice hard aan het werk om de installatie te maken.


Het eindresultaat vind ik echt geweldig 8) ..

Na de keverdag Schagen vorige week zijn wij doorgereden naar de Zaanstreek om te kijken naar een T2B busje waar mijn broer Ronald intresse in had.Nadat wij hem aan een korte inspectie onderworpen hadden, een rally als testrit hadden gemaakt en hij stevige onderhandelingen gevoert had heeft hij de bus gekocht.

Toen wij gister druk bezig waren in de garage kwam hij even met zijn busje bij ons langs, wat resulteerde in zijn eerste busmeeting, waarbij ik meteen van de gelegenheid gebruik maakte om hem een aantal tips te geven.


kleine busmeeting bij de plaatselijke DHZ zaak ( waar je ooit een T2a busje kon winnen)

Ik had een tijdje last van het zeer onregelmatig lopen van de busmotor, vooral als hij stationair moest draaien dan viel hij telkens uit. Omdat ik gister toch veel met de bus gereden had was de motor lekker warm en kon ik het stationair toerental iets verhogen.

Vandaag weer behoorlijk veel gereden en nu bleef hij een stuk beter lopen.

zoals het er nu naar uitziet gaan wij deze week weer verder met de aanhanger, en daarna is het tijd om op vakantie te gaan... :D :D

Geen opmerkingen: