maandag 26 juli 2010

Verbandtrommel in de bus

Een verbandtrommel mag in geen enkele auto ontbreken en ook niet in de Briebelbus.
We hebben er dan ook sinds jaar en dag 1 in de bus, deze ligt achter de bestuurdersstoel.( in de gele cirkel is de EHBO tas te zien )

Nu vind ik deze tas wel heel practisch maar niet echt mooi. Ik bedoel hij past totaal niet bij het interieur van de bus.

En zo ging ik opzoek naar een EHBO trommel uit de jaren 70 en vorig jaar vond ik deze op marktplaats.Zo'n EHBO trommeltje heeft mijn vader vroeger ook in zijn auto gehad, want ik ken hem nog uit mijn herinneringen.

Zo'n trommeltje is natuurlijk prachtig, maar de opbergplek waar de huidige ligt kan natuurlijk niet.

Volkswagen heeft in een bepaalde seriebussen ( Katastrophensutz of wel rampenbestrijdingsbus ) een EHBO kist zitten onder het dashboard bij het dashboardkastje.Ze hebben hiervoor een frame tegen het schot geschroefd en de trommel met een riempje bevestigd.Dat leek mij ook wel wat en zo ben ik weer aan het knutselen geslagen.

Een stuk L-profiel gehaald bij de Gamma en een GEO driehoek erbij genomen.
Vervolgens het middelpunt van de hoek opgezocht en 2x 45 graden afgetekend en uitgezaagd. Zo krijg je een hoek van 90 graden.Nadat ik dit 3x herhaald heb en het begin en eindpunt had afgezaagd, was ik hiermee klaar.

Nu moesten enkel nog de hoeken dicht gelast worden. En dus bleef dit klusje ook tot 24 juli liggen. Het las apparaat stond toch al aan voor de voorgaande werkzaamheden en dus met 2 tellen geregeld.Vervolgens het frame geschuurd en zo kon ook dit gespoten worden in L21H ( Marino Gelb )Het frame is klaar, maar kan niet zoals bij de katastrophenshutz direct tegen het schot geschroefd worden.

Ik heb daar vorig jaar een zekeringkast geinstalleerd.En dus komen er pootjes onder, deze heb ik uit een restantje verwarmingsleiding gezaagd.

Als laatste 4 gaten geboort, draadgetapt, de hele constructie bevestigd.En zie hier het eind resultaatIk ben er zelf erg tevreden over :)

groeten en tot de volgende update

1 opmerking:

Kim zei

Goed om mee te nemen. Er zal maar net iets gebeuren..