donderdag 18 januari 2018

Picasaweb photo's stukHallo beste lezers van mijn blog.

Na lange tijd schrijf ik eindelijk weer eens iets hier op het blog. 1 van de redenen dat ik de laatste 1 1/2 jaar niets geschreven heb is doordat Google de fotoservice Picasaweb heeft stop gezet en verder is gegaan onder de naam google photo's. Prima zullen de meeste mensen zeggen, maar voor mij is dat toch wel een uitdaging, want het toevoegen van foto's deed ik altijd door een "deeplink" te maken naar mijn foto's die op Picasaweb staan.

Ik heb lang gezocht naar een oplossing voor dit probleem, omdat ik ook bang ben dat Google dezelfde kant op zal gaan als photobucket en je verplicht tot betalen van een bepaald abonnement om je foto's te delen. Zo heb ik gekeken om zelf een webserver op te zetten die ik dan thuis zou draaien maar ook heb ik gekeken naar de mogelijkheden om de hosting ergens anders te laten doen. Maar omdat dit blog een stukje hobby is wil ik er geen abonnement voor afsluiten. Een Briebelbus blog zonder foto's heeft totaal geen zin, dus heb ik een tijd niets gepost..

Maar ik heb goed nieuws. Ik heb vandaag eindelijk de manier gevonden om alsnog foto's te posten. Misschien was het wel simpeler dan ik dacht;

Als je naar de eerste regel van onderstaande foto kijk dan zie je daar code staan; de code verteld dat het een image bestand betreft, de locatie waarvandaar hij hem moet linken en dan de afbeeldings grote. Zo is deze deeplink zonder verwijzingen opgebouwd.

Ik ging altijd in een 2e venster naar mijn picasaweb, zocht daar de foto uit, klikte op de link, kopieerde deze en plakte hem vervolgens in mijn blog. Daarbij gebruikte ik eigenlijk geen extra functies van blogger.


Bovenin de balk van Blogger vind je een [foto] ikoontje. Als je daar op klik krijg je het volgende schermpje te zien:


Zodra je dan in je juiste album de foto's hebt geselecteerd en je klikt op [geselecteerden toevoegen] worden ze als html code toegevoegd.

Zo heb ik dan toch weer een manier gevonden om foto's te posten. Waardoor ik ook weer wat meer motivatie heb om mijn blog weer bij te werken.

Mocht u nog vragen hebben? Stuur me een email: Briebelbus[@]Gmail.com of laat een reactie achter.

Groeten
Marcel

Geen opmerkingen: