zondag 11 maart 2018

Aanpassen van de Kinderstoel

Beste lezers,

In het seizoen 2018 zullen wij weer gezellig met z'n 3-en op pad gaan met onze Briebelbus. Maar onze dochter groeit als kool en voordat wij gaan rijden is ze uit de maxicosi gegroeid.

Vorig jaar tijdens de voorjaarsmeeting heb ik al met verschillende andere gezinnen gesproken over hoe zij de kinderen meenemen. De meesten kiezen er voor om achterin 3-punts gordels te installeren omdat ze vaak nog niets achterin hebben zitten.

In de Briebelbus zitten sinds dat wij haar kochten 2-punts/heupgordels op de achterbank. Ik heb ze nog nooit gebruikt, en dus lagen ze altijd werkloos onder de bank. Daar gaat nu verandering in komen, omdat ik via een mede forum genoot een kinderstoel in bruikleen heb gekregen die met de heupgordel vast gezet kan worden. Het enige nadeel van de ze stoel is dat de bekleding aan vervanging toe is en er geen nieuwe meer leverbaar zijn. Dat was meteen een mooie gelegenheid om hem uit te rusten met Westfalia stof.

Bij Meneer Sam heb ik een stukje gebruikte Westfalia stof aangeschaft, deze netjes gewassen, en vervolgens aan mijn moeder gevraagd of ze mij kon leren hoe ik de bekleding weer in elkaar kon zetten.Hier hebben we de originele bekleding uit elkaar gehaald en de patronen overgenomen op Westfalia stof.Vervolgens alles weer in elkaar naaien onder toeziend oog van de toekomstige gebruiker.Het eindresultaat mag er zijn. Een kinderstoel die perfect past bij het interieur van onze bus.Nu zie je op de foto's mijn moeder achter de naaimachine zitten en niet ik. Hoe zit dat?

Voordat ik aan het inelkaar zetten kon beginnen heeft mijn moeder mij uitgelegd dat ik nog lang niet op niveau ben om autobekleding in elkaar te zetten. Ik zou met simpele dingen moeten beginnen en dan steeds meer ervaring krijgen Mijn moeder heeft 50 jaar ervaring op de naaimachine. En heeft in mijn jonge jaren avond aan avond achter de naaimachine gezeten om ons van kleren te voorzien. Daar zijn voorbeelden genoeg van te vinden in mijn jeugd foto albums.

Mijn moeder heeft uiteindelijk nagenoeg al het werk gedaan. De totale Klus duurde 6 uur, mijn moeder heeft pijnlijke vingers, maar toch heeft ze het voor elkaar gekregen.

Mijn bijdragen bestonden dit keer enkel uit het bestellen van de stof, het wassen van de oude en de nieuwe bekleding, het reinigen van de stoel en de gordels daarin en het het weer samen bouwen. Dus voor deze klus is alle lof is voor mijn moeder.

Mama Bedankt

Mocht u nog vragen hebben? Stuur me een email: Briebelbus[@]Gmail.com of laat een reactie achter.

Groeten
Marcel

Geen opmerkingen: