maandag 2 april 2018

VW Dubdedition Paas Puzzelrit 2018
Beste lezer,

Het is koud nat en smerig buiten en dat maakt dat ik nog niet zoveel zin heb om met ons busje op pad te gaan. Hoewel ze sinds half oktober in de garage staat en het jeukt om weer te gaan rijden. Gelukkig hebben we al een paar kleine klusjes uitgevoerd in de winter, wat het wachten op beter weer wat dragelijker maakt.

De paasdagen staan weer voor de deur en dat betekent dat het wachten voorbij is. De Puzzelrit van VWDubedition gaat weer van start.

Voor ons is dit een bijzondere editie, want dit is de eerste rit dat Lobke met ons mee gaat. Jullie hebben al kunnen lezen dat wij een kinderstoel met bijpassende bekleding in de bus hebben geplaatst, dus niets stond ons in de weg om van de rit te gaan genieten.


Dit jaar was het verzamelpunt in Amersfoort/Hoogland. De start was verdeeld in 2 groepen en natuurlijk moesten wij in de eerste groep starten. Dus moesten wij zorgen dat we rond 10:30 bij de start aanwezig waren.

Normaal starten we vanaf een parkeerplaats, dit keer was de start bij iemand thuis, dus toen het tijd was om te vertrekken zette ik de bus op de oprit en kon de rit beginnen.
De rit voert ons voor een groot gedeelte over secundaire wegen zodat we zowel ons op de weg als op de opdrachten kunnen concentreren. We reden Amersfoort uit in de richting van Bunschoten en bij Eemdijk met het pontje naar de overkant.Vanuit Eemdijk naar Eemnes, dwars door het Gooi naar Hilversum waar we op een industrieterrein de standaard grote opdracht moesten doen. In dit geval was de opdracht om het juiste bedrijf bij het logo te noteren.

Nadat we hiermee klaar waren hebben we gestopt om Lobke wat te eten te geven en zelf ook een broodje te nuttigen.Na de lunch reden we dwars door de Loosdrechtse plassen naar Breukelen waar we de behendigheidsproef moesten doen: Fileparkeren in een zo'n klein mogelijk vak.. Maar dat dan wel met een RC-car. Ik heb voor dat soort dingen niet echt het geduld of de behendigheid, dus ik liet het Karin doen.Karin deed het eigenlijk erg goed, tot ze beetje bleef steken. Toen tegen beterweten in begon ik me ermee te bemoeien en heb ik het verpest.. Helaas geen punten gescoord.

Snel doorgereden, door de Nieuwkoopse plassen in de richting van Hillegom. Van al het rijden werd Lobke wel moe, dus ze zakte uiteindelijk toch even in slaap.Dit keer waren we op een keurige tijd binnen. Zeker niet als eerste maar ook niet als laatste. In Hillegom nog een inschattingsproef. Het gewicht wegen van een chocolade Paashaas gevuld met paaseitjes. Ook die ging niet zo goed, we zaten ver van het gewicht af.. Blijft een pure gok.

Doordat ik de behendigheidsproef verpest heb en we ook niet zo goed konden inschatten eindigden we dit jaar ergens in de middenmoot en dus zeker niet in de prijzen.

Na de prijsuitreiking lekker eten en napraten.. Altijd gezellig.Ik kan terug kijken op een geslaagde dag, want het bleef best aardig weer, Lobke deed het geweldig en het was leuk om weer met het bussie op pad te gaan.

Ik heb nu alweer zin om volgend jaar weer mee te doen.

Hieronder een kaartje van de route zoals wij die gereden hebbenMocht u nog vragen hebben? Stuur me een email: Briebelbus[@]Gmail.com of laat een reactie achter.

Groeten
Marcel

Geen opmerkingen: