zondag 6 oktober 2024

De Briebelbus in 2024

Hoi beste lezer,

Alle dingen beginnen met een goed idee. Zo ook dit verhaal.

De laatste update van dit blog was ergens in 2018. Ondanks dat ons leven sinds juni 2017 drastisch is veranderd zijn we dat jaar en in 2018 wel af en toe met het bussie op pad geweest. In 2019 was dat eigenlijk ook zo. We hadden in 2019 besloten om dat jaar niet op vakantie te gaan en een overkapping te plaatsen zodat we in de tuin ook meer van "buiten" konden genieten.

Niet op vakantie gaan, betekende dat we niet met het bussie op pad zouden gaan. En dus, en daar kwam het goede idee, laten we dan de versnellingsbak eruit halen om te laten reviseren, zodat we in het nieuwe seizoen weer zorgeloos zouden kunnen gaan rijden.

Zo gezegd zo gedaan. De motor en de versnellingsbak werden uit de bus gehaald en de bus werd in de box gezet. Ik ben toen rustig aan begonnen om af en toe wat klusjes aan te pakken. Vol goede moed om zo snel mogelijk weer te rijden. Maar tijdens deze klusjes loop je om de bus heen, kruip je er onder door en zie je dat er heel veel aandachtspunten zijn. Punten waarvan je op dat moment denk: Als je iets aan pak, doe het dan goed.

En zo verstrijkt de periode van 5 jaar tot waar we nu staan. Bus is nog steeds niet rijklaar; sterker nog hij ligt nu nog verder uit elkaar dan dat ik eerder gehad heb.

Maar het goede nieuws: Ik ben de liefde voor mijn bus nooit verloren. Heb veel dingen gelezen in de tussentijd, ook nieuwe upgrades/veranderingen aan de bus bedacht.

Ik wil met terugwerkende kracht het verhaal aanvullen waarmee ik bezig ben geweest de afgelopen 5 jaar en ook wat ik nu ga doen.

Hierbij alvast een paar teasers:


De laatste foto is gemaakt op 5 oktober 2024, dus je ziet het het echte werk staat te beginnen.
Ik hoop snel weer wat te posten.

groeten
Marcel