maandag 23 februari 2009

Volkswagen T2 - Even voorzichtig wekken uit de winterslaap -> Deurtje in het keukenblok Westfalia Berlin

Beste lezers,

Buiten is het nog ijskoud en het regent de hele dag door, op mijn beeldscherm zie ik een foto van de bus tijdens onze vakantie afgelopen zomer. Dit alles geeft me echt het gevoel dat ik er weer met ons busje op uit wil trekken. Hiermee in mijn achterhoofd kwam ik weer terug op een oude wens van mij; in het keukenblok van de Westfalia Berlin is een grote uitsparing gemaakt achter de bestuurders stoel. Deze heeft een 2 tal mogelijke toepassingen.

1. Opbergplaats voor reservewiel ( keurig weg gewerkt achter een bijpassend schot)
2. plaats voor een standkachel
Bij mij zitten geen van beide in de bus en dus heb ik een groot gapend gat en dat moet worden opgevuld, en afgewerkt. Mijn plan is om hier een kastje van te maken.Het interieur van onze bus.

En zo heb ik bij een handelaar een keukenblok deurtje weten te scoren. Deze kunnen we nu gaan aanpassen zodat het naadloos op de rest van het keukenblok kan aansluiten.


Het "nieuwe" kastdeurtje

Tijd om de bus voorzichtig uit haar winterslaap te wekken.Nadat we de maten opgenomen hadden konden we zien wat voor materiaal er nodig is om het kastje te maken. Als eerste moest er een frame gemaaakt worden waaraan we het deurtje kunnen bevestigen. Dit was niet gemakkelijk, daar het middenschot achter de bestuurdersstoel niet rechtloopt. Wij hadden uitgemeten dat we boven een afstand van 5 centimeter moeten overbruggen en beneden 2 cm moeten overhouden, met een grote bocht eruit.


Hiervoor heeft mijn vader een raamwerk gemaakt en na veel passen en meten zijn we tot het onderstaande resultaat gekomen.

Boven nog ongeveer 1 1/2 cm te veel ruimte. Dus nog een beetje aanpassen..En zie hier het eindresultaat.
Voordat het deurtje nu definitief afgezaagd kan worden moeten we een paar scharnieren zien te scoren welke in de zelfde stijl zijn als de rest van de bus.


Detail opname van het scharnier aan het deurtje


Het scharnier van het grote Keukenblok deurtje.


Het scharnierpunt van het kleine keukenblok deurtje.

Ondertussen hebben we alle benodigdheden gevonden en het deurtje afgewerkt. Lezen hoe we dat gedaan hebben en het eindresultaat zien? Volg dan deze link: Afwerken en montage. Het eindresultaat van het deurtje in het keukenblok

Mocht u toch nog vragen hebben? Stuur me een email: Briebelbus[@]Gmail.com of laat een reactie achter.

Groeten
Marcel

Geen opmerkingen: