maandag 10 januari 2011

Kever Winterfestijn 2011De traditionele opener van het nieuwe jaar; het Kever Winter Festijn in Rosmalen.

tijdens deze beurs krijgen de diverse luchtgekoelde VW clubs uitgebreid de ruimte om zich te laten zien en zo een soort van nieuwjaars receptie te geven.

Daarnaast is deze beurs gevuld met vele handelaren die de meest uiteenlopende onderdelen en gereedschappen mee nemen. Persoonlijk vind ik het altijd leuk om in bakken met onderdelen te grasduinen, opzoek naar dat ene onderdeel dat ik nodig heb.

Natuurlijk zijn er ook bakken vol rommel en onderdelen waarvan je het nut niet inziet, maar ook geven ze stof tot nadenken over nieuwe mogelijkheden voor in de bus.

Dit keer ging ik naar de beurs toe met in mijn achterhoofd het voornemen om niets te kopen. Je weet wel gewoon gezellig rondlopen, een praatje maken met de diverse bekenden en alle indrukken op je in laten werken.

Tja, en op dat moment zul je altijd zien dat je allerlei leuke dingen tegen een gunstige prijs tegenkom.


Zo kwamen wij dan ook thuis met een aardig gevulde auto met leuke spullen:

1.Een Riviera deLuxe Gaskachel voor in de vloer. Volgens de brochure van een bijna gelijk model levert deze kachel 6800BTU, ofwel 2000 Watt... Lekker warm :)

Volgens de verkoper zou het een NOS (new old stock ) exemplaar te moeten zijn, dus als hij kan waarmaken wat hij belooft zullen we er veel plezier aan beleven.

Deze kachel is erg practisch voor ons, want het scheelt weer bergruimte in de bus voor de extra kachel die we mee hadden.

Uiteraard ga ik deze eerst op de werkbank inspecteren en testen. Zodat ik zeker weet dat hij het doet, voordat ik een gat in de bodem van de bus laat zagen. 8)

2.

Een originele verwarmde achterruit.De schakelaar had ik al via het forum van VCT-2 gescoord een paar maanden geleden.
Deze "optie" maakt de bus een stukje luxueuzer.

3. Diverse goodies:


Coca Cola opener. Deze krijgt een plek aan het keukenblok.


Ouderwetse tweeters; volgens de verkoper echt jaren 70, dus helemaal goed.


Gevaren lampje, moet hem ombouwen naar 12V, want hij is nu op 6V.


Goed gebruikte Asbak met schakelpatroon. Ik ga hem eens flink oppoetsen om te proberen alle aanslag eraf te halen.

En als laatste:


Originele Hella knipperlichten voor en lichtunits achter.

Ik had mijn knipperlichten een paar jaar geleden vervangen voor andere, het waren imitaties, die helaas na verloop van tijd helemaal dof uit sloegen.

Wat ook vaak gebeurt, is dat 1 van de knippers stuk gaat en dat deze wordt vervangen door een verkeerde uitvoering. Zo kom je vaak 2 linker/2 rechter tegen op een bus.
Deze knippers zijn daadwerkelijk 1x L en 1x R. En ik heb ze als paar gekocht.

De achterlicht units moet ik nog even onder handen nemen, omdat er bij 1 van beide zilververf zit aan de binnenkant van een randje. Ik hoop dan ook dat ik het eraf krijg. Misschien de hoge drukspuit maar proberen.

Heb dus best leuke dingen gescoord, al zeg ik het zelf.. Nu maar hopen dat de rest van de winter snel voorbij gaat zodat we snel weer met ons bussie kunnen rommelen en al deze goodies kunnen installeren.

Ik zal hier weer over berichten zodra ik er mee aan de gang ga.

groetjes
Marcel en Karin

Geen opmerkingen: