woensdag 17 augustus 2011

Panne met de briebelbus

Zo, na lange tijd een kleine update alhier.

Afgelopen zaterdagavond/nacht ff met de bussie naar Hoorn geweest om een rondje te maken over de kermis. Voor we weg gingen startte de bus wat moeilijk.. had tijdje stil gestaan, dus geen probleem dacht ik.

enfin. Wij naar de kermis, bus geparkeerd rondje gelopen en weer terug naar huis. Starten ging prima. We reden 100mtr en met een harde knal stonden we stil. En geen beweging meer in te krijgen.

Nu is het niet de eerste keer dat ik naar de motor kijk en dus, hup luikje open en kijken/ruiken. Hing een goeie benzine lucht, dus peut kreeg hij wel. In dat geval kan je denken aan ontsteking. Ik heb een bougie eruit gedraaid en gestart. Slaat dat ding op dat momet weer aan. dus boel erweer in. starten/lopen en 10mtr uit en geen beweging meer.

Tja dan verder zoeken/accu reeds leeg gestart en nog nix, en zo begint het nachtelijk sleutelen. Ik heb de condensator vervangen, een paar bougiekabels vervangen, accu ff omgezet.. Nix. Tja wat doe je dan.. Het was ondertussen bijna 3.00 uur en hoewel een uitvalsweg van de stad was er werkelijk niemand die ook ff stopt om te kijken.

Ik had nog wat spullen in de bus liggen en zo besloten we maar die nacht in de bus door te brengen en de dag later verder te kijken. Op het moment dat we de bus dus een woonwijk in wilden duwen stopte er een politie auto en die vroegen wat er aan de hand was. Na ff praatje gemaakt te hebben zijn ze zo behulpzaam geweest om onze bus de woonwijk in te duwen en kregen we toestemming om die nacht in de bus te pitten.

De volgende dag met de trein naar huis geweest en in de onderdelen bak nog wat spullen gepakt. o.a. voellermaatje ( tja contactpuntje had ik in de bus, echter kon hem 's-nachts niet monteren en afstellen ) een verdeelkap en een bobine.

Na het vervangen van de verdeelkap en het contactpuntje sloeg de bus zonder morren weer aan en kon ik zonder problemen naar huis rijden.

Dus rest mij de volgende conclusies: De sterke arm der wet is in staat een bussie te verplaatsen en De politie is mijn beste vriend. Ow ja. Wildkamperen mag als je met pech sta.

Heb er geen foto's van, maar wel een leuke herinnering.

gr
marcel 8)

1 opmerking:

Thei Moors zei

Heij buurman,
Herkenbaar verhaaltje van die pech langs de weg. Als je staat te prutsen langs de weg is er nooit iemand die eens informeert of het wel gaat, of je hulp nodig hebt of gewoon informeert naar de stand van zaken.
Gelukkig heb jij nog een bus waarin je kunt slapen, mijn Alfa 33 biedt die luxe niet, dus ik moet altijd (twee keer gebeurd pas in 16 jaar tijd) de ANWB erbij roepen.

Contactpuntjes moet je wel goed controleren en afstellen. Hoort bij de grote beurt.

blijven rijden, he!

Groet Tulipo

(ik kwam bij je terecht door in mijn blog op te klikken)