dinsdag 23 juni 2009

Beautiful Budel 2009

Budel 2009

Na het Keverwinterfestijn;
De VW Busclub meeting;
Aircooled op de Brink in Deventer
en de VCT2 voorjaarmeeting

Was het tijd voor de 5e luchtgekoelde VW meeting van het jaar. Net als de afgelopen 4 jaar trokken we er weer een weekendje op uit naar het Brabantse Budel voor het jaarlijkse Beautiful Budel weekend van de Keverclub Nederland.

In de week vooraf gaand aan het evenement hadden we de bus schoongemaakt, de electronica klusjes afgerond en nog gauw naar Doesburg geweest voor de ingelaste Motorcontrole.

( bij Hotrod in Doesburg op de brug)

( Zij zijn ook druk voor Budel aan het inladen)

(mooi bussie )


(bussie gespot op de A1 thv Apeldoorn )


De avond van te voren hadden we de bus al helemaal ingeladen en hoefden we 's-morgens enkel ons zelf in de bus te hijssen en naar Budel te pruttelen.

We waren om 08.00 uur vertrokken, zodat we tussen 10.30 en 11.00 uur in Eindhoven zouden aankomen om met de VCT2 gezamelijk het laatste stukje te rijden.
Helaas ging dit niet helemaal zoals gepland, want we hadden een beetje file, nou ja een beetje; alles liep prima totdat we zo rond 09.30 aankwamen bij Zaltbommel. Er was daar een vrachtwagen gekanteld en dit zorgde al een hele tijd voor vertraging. De radio wist echter te melden dat de file zich begon op te lossen, want in een half uur was de file gekrompen van 14km tot 8km.

Omdat het zo snel ging en wij nog een stukje tot Zaltbommel voor de boeg hadden dacht ik dat de file wel compleet verdwenen zou zijn wanneer wij daar kwmaen. Niet dus. De file stond er nog op een gegeven moment konden we niet meer voor of achteruit.

Zoals ik al eerder schreef heb ik een 27MC bakkie in de bus en deze stond de hele reis afgestemd op het truckerskanaal (19), toen we na ongeveer 10 minuten in de file stonden kregen we te horen dat het "zo vast als een huis stond en dat de truckers beter konden omdraaien" Natuurlijk wilden wij dat ook doen, maar dat was wat lastig. Ik was net de laatste afslag voor de brug voorbij gekropen en de eerst volgende was pas ver na de brug.

(eerste bussie van de dag gespot aan het begin van de file op de A2 )

Ik had besloten om dan de eerst volgende afslag de snelweg te verlaten en een alternatieve route te zoeken. Maar voordat ik bij die afslag was waren we 2 uur ! verder. (En dat voor een afstand van 5km)
Toen we eindelijk uit de file waren en van de snelweg afwaren konden we weer lekker doorrijden en op een gegeven moment kwam ik uit op de A27. Deze hebben we gevolgd tot aan Breda, waar we via de A58 en A59 langs Tilburg en Eindhoven naar Budel reden.Ook onderweg naar Budel ?


Vlak voor de afslag Budel stonden er alsnog een aantal VCT2-ers op ons te wachten en zo gingen we met een colonne van 4 busjes het laatste stukje.

De wachtrijen bij de ingang van het terrein vielen mij dit keer ook erg mee, want het was misschien een uur, maar voor mijn gevoel was het na me gebakken eitje, me koppie koffie al tijd om te rijden.
We volgden onze VCT2 vrienden naar een mooi plekkie op het "luchtgekoelde" deel van de camping, waar we met z'n allen een leuk kampje hadden opgeslagen.

Nadat we de bus en de voortent geinstalleerd hadden gingen we ff een rondje lopen over de verschillende campings en de rest van het terrein.


3 stuks Westfalia Essen aanhanger, blijft een prachtig bakkie.


De volgende dag maakten we ons gebruikelijke rondje over de onderdelen markt waar we de volgende dingen gekocht hebben:
1. Westfalia kussentje


2.Een aanvulling op on jaren 70 servies
3. Gasheater
4. Spatlappen
5. Mistlampen.


Voor de mistlampen waren we ook aan het zoeken naar een schakelaar, maar de bedragen die daarvoor moesten worden neergelegd vond ik gewoon te hoog op dat moment en dus heb ik dat even laten zitten.


Die avond hebben we eerst gegeten ( gezellig met z'n tweetjes in de bus en daarna met de Doka van Alexander een tourrit gemaakt over het terrrein en daarna hebben we gezellig rond het kampvuur gezeten. Je kan je misschien voorstellen dat het dikke pret was daar achterin dat ding.

De volgende dag was het helaas alweer tijd om in te pakken en rustig aan naar huis te gaan, dus eerst de spullen opruimen, een rondje over het terrein gelopen en daarna samen met de Busjes naar huis gereden tot dat onze wegen bij Vianen scheidden en wij via de A27 weer alleen verder reden.Nou is de A27 niet onze normale route om te rijden, maar deze kozen we wel dit keer omdat we nog een boodschapje moesten halen in Huizen en als we via de A27 reden kwamen we daar langs.

Het boodschapje is een stalen kist welke we gaan gebruiken op de bus als Bagagebox ( zeg maar schoonmoederbox)

Voordat we deze kunnen gaan gebruiken moet er wel eerst even een paar aanpassingen gedaan worden ( zowel aan de kist als aan de bus ) Dat wordt in een volgende update beschreven.

Al met al kan ik terug kijken op een prachtig weekend in Budel en zoals het er nu naar uitziet zullen we er volgend jaar gewoon weer bij zijn.

2 opmerkingen:

♥ Cara Mia ♥ zei

Wow! What a cool blog!

Struinkunst by Lisette zei

he, wat leuk, ik wist niet dat de briebelbus een heus eigen weblog had :D

Leuk om zo op een verloren vrijdag op m'n werk even te zwijmelen over Budel....