maandag 6 juli 2009

Hippiefestival Gorinchem 2009 (Briebelbus op de Hippietour)

Tja de T2 heeft een lange historie van bezitters en gebruikers gehad,waren het eerst de "working class" die met de bussen reden om het land voorspoed te brengen, daarna was het de beurt aan de surfers en hippies om deze busjes te omarmen als hun ideale vervoersmiddel.

In een oude Volkswagencamper kon je in die jaren als arme hippie je toch overal heen verplaatsen zonder dat je de hoge kosten van een hotel had. Want zo schreef Volkswagen in Amerika eens als slogan
"Home is where your Bus is / Home is where you park it" Wat niets anders wilt zeggen "de vrijheid hebben om te gaan en staan waar je wilt" En dat is wat de surfers en hippies deden.

Vandaag de dag is de authentieke hippie zeker 50+ . Maar de cultuur is tot op de dag van vandaag nog spring levend. Zo was er in het weekend van 4 en 5 juli een speciaal Hippie Festival in Gorinchem. Een buiten evenement waar de muziek uit die tijd live ten gehore werd gebracht en het motto niets anders is dan "relaxen"

Om de hippiesfeer gezicht te geven was er een oproepje op het VCT-2 forum gedaan om toch vooral met je T2 naar het festival te komen. Dat deden wij en nog 20 andere bussen. Zo ontstond er een ring van busjes rondom het festival terrein. Wij waren samen met andere forummers bij ons uit de buurt naar Gorinchem gereden waar we ruim voor aanvang van het festival aankwamen. Dit had ten gevolge dat we een prachtig stekkie konden uitkiezen. Toen we de luifel opgezet hadden namen we plaats voor de bus en vanuit mijn luie stoel kon ik het hele gebeuren op het terrein goed volgen.

Het weer was echt fantastisch, gewoon volle zon en heerlijk warm, echt de ideale omstandigheden. Zelfs zo lekker dat we toch maar even een duik in de Merwede namen voor afkoeling. Nadat we die avond gezellig gebarbequed hadden pakten we de gitaar ter hand en probeerde ik er wat op te spelen, maar ik moet nog veel oefenen, want ik had zere vingers van het drukken op de snaren.

De volgende dag moesten wij helaas al om 14.00 uur weg, maar toch heb ik een waanzinnig weekend gehad.

Hieronder een foto impressie van het weekend.

Bedankt allemaal voor het geweldige weekend en tot volgend jaar
Mocht u toch nog vragen hebben? Stuur me een email: Briebelbus[@]Gmail.com of laat een reactie achter.

peace and love
Marcel

Geen opmerkingen: