vrijdag 21 december 2012

De eerste foto van de Briebelbus (1980/1981) Showroom Ames Zwijndrecht

Ik ben erg actief op het forum van de Vriendenclub T2 . Op dit forum wordt van alles besproken, van technische vraagstukken tot meeting verslagen/foto's en ook een stukje kletspraat.

Binnen de kletspraat rubriek werd sinds een week een ouder topic nieuw leven ingeblazen: T2 terug in de tijd. Op een gegeven moment werd door Jack (beheerder van de Amescador club) een aantal foto's gepost met als onderschrift: Showroom Ames 1980Die onderste foto zette mij aan het denken; want was de Briebelbus niet voorheen rood/bruin met wit
Dus zocht ik de foto terug welke door de persoon gemaakt is voordat hij de bus over had geschilderd:Ik vond de gelijkenis zeer treffend: De kleur leek behoorlijk op elkaar ( tja in 2005 was die al niet meer in geweldige staat, dus lijkt me niet raar dat hij is over geschilderd ) en die rood/bruine kleur was geen standaard VW kleur.

Daarnaast heeft de bus op de foto bij Ames geen camping (louvre raam en dat hebben wij ook niet) heeft de bus geen hoofdsteunen ( en dat had die van ons ook niet. ) ook de kentekenplaat hangt onder de bumper op de foto en ook bij ons.

Helaas kon Jack mij niet aan verdere informatie over die bus bij hun helpen en hij stelde voor dat ik eens opzoek ging naar de vorige eigenaren/eerste eigenaar van de bus.

Bij onze bus zat een mapje met oude rekeningen. De oudste die er tussen zat dateerde van 1987. De persoon van wie ik de bus had gekocht wist mij bij aanschaf te vertellen dat die rekening toebehoorde aan de eerste eigenaar. En dus heb ik het er maar opgewaagd.
De adresgegevens van deze man klopten nog en ik heb een leuk gesprek met hem gehad. Hij wist mij inderdaad te vertellen dat de bus ooit aangeschaft was bij Ames in Zwijndrecht in 1981. Dit klopt dus precies met de foto van Jack.

De man vond het leuk om te horen dat zijn oude bus nog steeds rijdt en dat er voor gezorgd wordt. De voortent die wij bij de bus hebben is ook door deze man aangeschaft en dus altijd bij de bus gebleven. Ook vertelde hij dat hij ermee op vakantie ging naar Duitsland en Oostenrijk. Daar ben ik ook al geweest met de bus. En zo heeft de Briebelbus al best wel wat van Europa gezien.

Uiteraard heb ik afgesproken dat ik een keer een bezoek aan hem ga brengen met de bus. Dat zal dan wel in het seizoen van 2013 moeten gebeuren, omdat de Briebelbus al sinds november weer lekker op stal staat.

groeten Marcel

Geen opmerkingen: