maandag 3 augustus 2009

De hippie transformatie van de briebelbus

Nog niet zolang geleden waren Karin en ik met onze briebelbus naar Gorinchem geprutteld zodat we een weekend lang bij een hippiefestival aanwezig konden zijn.

Blogbericht over het hippiefestival

Dit was ons erg goed bevallen en we voelden ons wel thuis in die hippiesferen.
Daar onze bus nu niet zo heel erg mooi is, ( lees zeer slecht gespoten met allerlei druipers, en vooral veel roest ) vond Karin het een goed idee om de bus om te dopen/schilderen tot hippievoertuig.

Ik had van de site van Busselecta een tekening uitgedraaid van een T2, deze vergroot naar A3 formaat. Deze heeft Karin gebruikt om haar ideeen vorm te geven.


De Linker zijde ( bestuurderszijde van de bus )


De rechter zijde ( passagierszijde van de bus )

Toen ze dit gedaan had kon ze verf scoren en aan het werk.

Eerst met zwart een aantal texten erop gezet:


Waar mijn schoonvader het kleuren recept met de computer weegschaal maakt..


heeft hij ons een recept gegeven voor de verf/harder meng verhouding. 2:5. of wel de volgende manier.

Weeg je lege bakje op de keukenweegschaal,weeg hem met de verf erin.


Haal van het totale gewicht het lege bakje af, deel dit door 5 en vermenigvuldig met 2 en je hebt het gewicht van je harder.

Tel dit op bij het totale gewicht van bakje en verf en je weet wat je eind gewicht moet zijn voor de juiste meng verhouding.
Nu maar hopen dat we geen verf morsen..Daarna hebben we met karton "mallen" gemaakt voor de diverse onderdelen van de bloemen; de blaatjes en het hart. Deze vakkundig bevestigd op de bus en langs de randen getaped. Daarna "ROLLEN MAAR !!!! "


Hieronder nog een aantal foto's van deze transformatie:Dit is wat mij betreft een tijdelijk jasje voor de bus, op het moment dat we er genoeg geld voor hebben wil ik haar dolgraag in de kleurstelling wit/marino geel maken.
( zie de volgende foto's ter illustratie )


Geen opmerkingen: