maandag 26 juli 2010

De dakkoffer deel 2

24 juli een dag vol werkzaamheden deel 2
( Het afwerken van de dakkist )

Vorig jaar hadden wij via Marktplaats een stalen kist gekocht welke permanent op de bus blijft als opbergplek voor het gereedschap en onderdelen die ik altijd bij me wil hebben.

aanpassen van de bus en de kist

Deze kist hebben we nu een jaar in gebruik en hij bevalt prima. Dus nu was het tijd om deze een mooiere kleur te geven, want dat legergroene past niet bij de uitstraling van onze Hippiebus.

En zo heb ik in de aanloop naar 24 juli 3 avonden thuis staan schuren en schuren en schuren om de kist spuitklaar te maken.

Daarnaast had ik een tijdje geleden op de sloop een scharnier van een kofferdeksel meegenomen. Daar aan zit een korte gasveer. De bedoeling is dat deze gasveer er voor zorgt dat de kist netjes open blijft staan en dat hij niet door een windvlaag dit valt of achterover knikt.


Inmeten van de gasveerEven een mal van karton gemaakt.Terwijl mijn schoonvader de vooras van de bus aan het repareren was heb ik de mal overgezet naar plaatstaal.


Het stuk plaatstaal weer even proef vast gezet.En weer vastgelast.


Past prima :)

Vervolgens de kist ontvet.Hier het contactvlak zo klein mogelijk gemaakt. ( zodat hij in 1x gespoten kan worden. )

Vervolgens een mooi kleurtje uitgezocht.. ( L21H. Marinogelb 1796-1980.. blijft mooi )Toevoegen van de mengkleuren moet precies gebeuren.Nog een beetje erbij.


Nog een beetje...


Zo is het genoeg..Pas tijdens het mengen zie je de definitieve kleur verschijnen.


Nog ff een grondlaagje op de kistMummiepak ????En daar komt het mooie kleurtje tevoorschijn.

Vervolgens even een half uurtje afbakken op 60 graden. En dan is hij klaar en gelijk maar even op de bus gemonteerd.

Toch wel even wennen, maar ik weet zeker dat deze kleur ons beter zal bevallen. Helemaal als de bus straks two-tone gespoten is. ( bovenste gedeelte L90D pearl Weiss en het onderste gedeelte L21H Marino gelb )groetjes en tot de volgende update
Marcel

5 opmerkingen:

H zei

Dit is wel heel veel werk :o

Kim zei

Leuke blog hoor.

Briebelbus zei

Hallo Kim,

Bedankt voor je reactie.

groeten
Marcel

Henk zei

Een zeer indruk wekkend artikel met zeer goede foto's. Geweldig om te zien wat een mens voor elkaar kan krijgen met alleen maar een gasveer echt geweldig

Bernard zei

Dit is een erg nuttig artikel! Zelf ben ik een echte doe-het-zelver en heb ik ook mijn eigen dakkoffer gemaakt met behulp van verschillende gasveren. Dit artikel was daarbij erg behulpzaam.