dinsdag 20 mei 2014

Voorjaarsmeeting Vriendenclub T2.

Het weekend van 9 t/m 11 mei stond voor mij in het teken van de jaarlijkse voorjaarsmeeting van de VCT2.
Tijdens deze meeting wordt de jaarlijkse ledenvergadering gehouden en het is altijd een van de eerste evenementen waarop de T2 liefhebbers elkaar zien.

Een week eerder had ik de motor reeds zijn servicebeurtje gegeven. (olie ververst, kleppen gesteld, ontsteking voorzien van een drupje olie enz). De bus was technisch klaar voor vertrek.

Op donderdag begon ik de rest van de spullen klaar te zoeken voor de meeting. Eten en drinken in te slaan, benodigdheden controleren en te zorgen dat mijn kleding klaar lag. Het weerbericht voor het weekend voorspelde echter niet veel goeds. Volgens de buienradar was er een zeer grote kans op regen gedurende het hele weekend. Met dit weerbericht en de daarbij horende blubber bende in mijn achterhoofd besloot ik om de aanhanger thuis te laten. Want daarin zitten enkel benodigheden die ik gebruik als het mooi weer is.

Vrijdagmiddag; Jahoor het regende, maar dit weerhield mij niet om de rest van de spullen in de bus te stoppen, de bandjes even op te pompen en de tank vol te gooien en mij richting Zeewolde te begeven. Ik was erg blij dat ik mijn ruitenwissers weer gemaakt had en dat de interval stand uitstekend werkte, want een groot deel van de rit regende het. Varieerend van zachtjes tot pittige slagregens. Maar, de motor snorde dat het een lieve lust was; de kachel deed zijn werk en ik genoot van de rit, ondanks de soms stevige zijwind.
Toen ik rond 14:00 op de camping aan kwam en net bij Zeewolde een stortbui getrotseerd had was het zonnig. Onvoorstelbaar.

Van 2014-05-09 voorjaarsmeeting VCT2
Van 2014-05-09 voorjaarsmeeting VCT2
Dus snel mijn stoel gepakt, koffie op het vuur en van de zon genieten. De koffie was nog niet klaar en het begon weer te regenen. Dus verhuisden we snel onder de luifel van Fred. En dit herhaalde zich de rest van de middag. Afwisseldend buien en zon.

Het veld begon zich langzaam te vullen met busjes en zelfs mensen die aangaven enkel op zaterdag even aan te komen rijden zagen we het terrein op draaien om toch te blijven kamperen.
's-Avonds was het ook afwisseldend regenachtig en droog. Gelukkig had Guidddo zijn party tent mee en daar verbleven we met een gezellige groep zo'n beetje de hele avond.

voor de volgende dag stonden er een aantal dingen op het programma:
De jaarvergadering, waarvoor ik 's-morgens nog even de boeken moest controleren;
Er was een technische lezing over de type 4 motor door Lex van Grunsven.
Dhr Rietveld van Rietveld Taxaties was uitgenodigd om bussen te komen taxeren. Omdat ook mijn verzekering een nieuw taxatierapport nodig heeft heb ook ik onze bus hiervoor opgegeven.

Ik zag Dhr Rietveld om diverse busjes heen lopen en begon me toch af te vragen wat hij wel niet van ons roestige Briebelbusje zou vinden. Na het doornemen van de historie van de bus, een inspectie rondje in en om de Briebelbus (in de stromende regen) kwam hij tot de conclusie dat de Briebelbus "een ruwe diamant is die het verdiend om te worden getaxeerd" De waarde die hij eraan gegeven heeft weet ik nog niet, want een taxatierapport is nog steeds in de maak. Echter door wat hij erover vertelde voel ik me toch zeer trots op mijn Briebelbussie. Ik weet ook wel dat de mijne geen showwinnaar is, maar zij wordt tenminste gebruikt waar ze uiteindelijk voor bedoeld is en ik geniet van elke meter die ik rij en elke schroef die ik aandraai.

Na de taxatie haastten we ons naar de blokhut om te schuilen voor de regen en weer door te warmen bij de houtkachel, want het beetje regen ging over in een beste bui die lang bleef hangen. Gelukkig konden we een tijdje in de blokhut blijven, want het was tijd voor de jaarvergadering.

En alsof het zo bedoeld was brak de zon door nadat de vergadering was afgesloten. Dus snel naar buiten om een paar foto's te maken van de busjes die er waren.

Van 2014-05-09 voorjaarsmeeting VCT2
Van 2014-05-09 voorjaarsmeeting VCT2
Van 2014-05-09 voorjaarsmeeting VCT2

Van wege het weer, had ik geen zin om een Barbeque aan te steken, waar anderen dat als vanzelf sprekend vinden. Dus genoot ik van een eenvoudige maaltijd in me bussie:

Van 2014-05-09 voorjaarsmeeting VCT2
Van 2014-05-09 voorjaarsmeeting VCT2


Van 2014-05-09 voorjaarsmeeting VCT2
Van 2014-05-09 voorjaarsmeeting VCT2

's-Avonds was het weer gezellig toeven bij Guidddo's party tent. En door het tactisch plaatsen van 3 Barbeque's met kooltjes was het er ook aangenaam qua temperatuur.

Ik wil nog een mooie combinatie onder de aandacht brengen. Een witte Westfalia T2B bus met een aanhanger/slaapruimte gemaakt uit de resten van 2 sloopbussen. Ik vind het het een prachtige combinatie.

Van 2014-05-09 voorjaarsmeeting VCT2
Van 2014-05-09 voorjaarsmeeting VCT2
Van 2014-05-09 voorjaarsmeeting VCT2

Helaas is de regen toch wel een domper op zo'n meeting, want zondagmorgen vertrokken de eerste busjes alweer rond 9:30 en zo kwam er een einde aan de Voorjaarsmeeting van de VCT2. Maar zoals op het forum terecht is opgemerkt zorgde de regen er wel voor dat de meeting zeer knus was. Iedereen ging bij elkaar zitten onder party tent; onder de luifel; in de blokhut of in de tent.

Ik kijk in iedergeval weer met een tevreden gevoel terug naar deze geslaagde meeting. In het felle contrast dat ik deze update zit te typen, buiten onder een strak blauwe hemel in me blote barst en mijn opgestroopte broekspijpen.

Van 2014-05-09 voorjaarsmeeting VCT2

groeten en tot de volgende update.
Marcel

2 opmerkingen:

Eef zei

oh wat leuk zeg die oude busjes !

Briebelbus zei

Hallo Eef,Die oude busjes zijn zeker erg leuk, het is meer dan alleen een oldtimer of een camper. Je krijgt zoveel leuke reacties onderweg.Groeten

Marcel